Laser cutting machine
banner-video
leapion news
You are here: Home / News / Laser Cutting Machine News / How to solve the problem of machining accuracy error of laser cutting machine?

Site Search

Get free quotes

Latest news

How to solve the problem of machining accuracy error of laser cutting machine?

Views:24     Author:Site Editor     Publish Time: 09-11-2021      Origin:Site Inquire

The processing accuracy of the laser cutting machine is currently a main standard parameter used to measure the quality of the machine tool in the industry, but the laser cutting accuracy does not entirely depend on the equipment itself, but is composed of many factors. If the processing accuracy of the laser cutting machine has errors, it will affect production efficiency and increase production costs. So, why is there an error in the processing accuracy of the laser cutting machine? How to solve the error of laser cutting? Let's analyze it with Leapion laser.

 

In the process of using laser cutting machines, the reasons and solutions for processing errors can be analyzed as follows:

Reason 1. There are geometric errors in the product itself

For example, the processed product itself is uneven or has small particles on the surface. The cutting process defaults to setting the cutting data for flat plates. If the surface of the product is uneven, different areas may be unevenly heated during cutting, and the thin plate surface will overheat and melt, while the thick plate The noodles may not melt through. Due to the uneven surface, the laser focus changes randomly with the position of the surface of the processed object and the ideal position.

Reason 2. There is an error between the fitted curve and the actual curve

Programming error In the processing of fiber laser cutting machine, the processing trajectory on the complex curved surface is fitted with straight lines, arcs, etc. There is an error between the fitted curve and the actual curve. These errors result in an error between the relative position of the actual focus and the surface of the processing object and the ideal programming position.

Reason 3. The actual thickness of the processed material exceeds the cutting range.

For example, equipment with a power of 1500W can cut carbon steel plates up to 12mm thick. Now it is forced to cut carbon steel plates of 14mm thickness. Even if it can be cut through, there will definitely be errors or dross at the bottom.

Solution: Before cutting, you need to determine the thickness of the plate and the thickness that the equipment can actually cut. The quality accuracy beyond the cutting range cannot be guaranteed.

ad8b88c0ce0889163917f3a081b4ca0

Reason 4. The error of the focus position will also cause errors during cutting

Many factors will change the relative position of the focal point and the product surface, which will also affect the accuracy of the processed product. For example, the clamping method of fixtures, the level of the machine tool itself, the degree of wear of the rack of the machine bed, etc.

Solution: Check before cutting to reduce the error.

 

Reason 5. The laser cutting machine itself is abnormal or the parameters are incorrect:

1. The signal line is abnormal

Solution: The signal line needs to be replaced at this time.

2. Poor grounding of equipment and computer

Solution: At this time, the equipment and the computer need to be well grounded.

3. The computer is not working properly

Solution: At this time, the computer needs to be repaired or replaced.

4. The computer operating system malfunctions or is infected with a virus

Solution: You need to reinstall the operating system or perform a virus scan.

5. The application software is abnormal

Solution: At this time, you need to reinstall the software and the driver software of the motion control card.

6. The power supply is unstable or caused by interference signals

Solution: At this time, it is necessary to install a voltage stabilizer or eliminate interference signals.

7. The processing program is incorrectly written

Solution: At this time, the processing program needs to be checked and repaired.

8. The processing parameters are not set correctly

Solution: reset the correct processing parameters.

 

 

For more professional questions about laser cutting machines, please consult Leapion Laser.


Related videos

Contact Us

  Tel : +86-531-88982620
  WhatsApp : +86-13395310481

About Us

Copyright  2020 Shandong Leapion Machinery Co,.Ltd.  All Rights Reserved.